• 0475/368 003 of 0496/152 705
 • Contact

  Let's Keep In Touch!X

  ADRESIndustrieweg 2, B-3720 Kortessem

  STUUR EEN BERICHT

  Moment, je bericht wordt verstuurd

  Bedankt voor je bericht, we contacteren je zo snel mogelijk.

  Oeps, een probleem, probeer het even opnieuw.

  Gelieve alle velden in te vullen!

Gezondheid

Overal en altijd is er wel iets te lezen, te zien of te horen over gezondheid en de mogelijke problemen daarmee. Helaas is dat meestal niet positief. We eten te veel en te vet, we bewegen te weinig, we worden te dik en te zwaar. Mede hierdoor komen bepaalde ziektes tegenwoordig vaker voor. Diabetes, bijvoorbeeld, is een ziekte waar nu meer mensen aan lijden dan vroeger. De lijst is echter langer: hart- en vaatziektes, gewrichtsaandoeningen zoals reuma, artrose en spierziektes.

Regelmatig saunabezoek heeft veel voordelen voor uw gezondheid, met name als u last heeft van de genoemde ziektes. Maar ook als het gaat over overgewicht, last van stijve spieren, spierpijn of vermoeidheid: na een half uurtje sauna voelt u zich stukken beter.

gezond!

Door fysiotherapeuten wordt infrarood behandeling voornamelijk toegepast bij spierpijn en aandoeningen van de gewrichten, omdat infrarode straling warmte ontwikkelt in het lichaam die verlichting kan geven bij pijn. Die behandeling kunt u volgen door gebruik te maken van een Top infrarood sauna.

Het hebben van een bepaalde ziekte is niet fijn. U heeft er baat bij als u de symptomen en de pijn kan verlichten. Dat kan dus prima in een Newtrend IR sauna. U zult direct merken dat het werkt. En bovenal zult u ervaren dat het ontspannend werkt. U komt echt tot rust! Rust die belangrijk is voor hoe u zich voelt. U slaat dus twee vliegen in een klap: u voelt zich lichamelijk beter en u komt heerlijk ontspannen uit de sauna.

Heeft u nog een specifieke vraag in verband met infraroodsauna’s en gezondheid? Kijk dan even op onze vraag en antwoord pagina!

Het is altijd prettig om de warmte van de zon op uw huid te voelen. Met een infraroodcabine kan dit op ieder tijdstip, zelfs in de donkere wintermaanden. De straling van de zon is verdeeld in ultraviolette , zichtbare en infraroodstraling. De infrarode straling is het warme deel van het zonnespectrum. Het lichaam wordt in de infraroodcabine door de infraroodstraling rechtstreeks verwarmd, niet omdat de omgeving warmer wordt zoals in de sauna het geval is. Dit effect wordt dieptewarmte genoemd. In vergelijking met de warmte in een sauna, wordt de warmte in een infraroodcabine als minder benauwd ervaren.

Infraroodstraling
Infraroodstraling is verdeeld in drie golflengtes:

- Korte golf infrarood (IR-A)
- Middengolf infrarood (IR-B)
- Lange golf inrarood (IR-C)

Sommige infraroodcabines maken gebruik van elementen met straling uit het korte golfbereik en andere cabines gebruiken elementen met straling uit het midden- en lange golfbereik. De verschillende golflengtes kunnen een andere uitwerking op het lichaam hebben.

IR-A straling
De korte golfstraling, ook wel IR-A straling genoemd, staat bekend als de meeste therapeutische infraroodstraling. Het lichaam wordt verwarmd, de cabine niet. De infraroodstraling, en daarmee de warmte, dringt tot diep in de huid door. Deze straling verlicht reumatische pijnen en spierpijn. Het is niet nodig om de cabine voor te verwarmen. Omdat de warmte direct wordt opgenoemen door het lichaam, hoeft de deur van de cabine niet gesloten te blijven.

IR-B straling
De IR-B straling is de middengolf infraroodstraling. Ook deze straling dringt direct door in de bovenste huidlagen, maar minder diep dan de IR-A straling. De dieptewarmte werking zoals bij IR-A straling blijft uit.

IR-C straling
IR-C straling wordt gebruikt voor verwarming van de lucht in de cabine. De luchtvochtigheid daalt door de hoge temeratuur in de cabine. De bovenste huidlaag wordt op deze manier verwarmd en de straling dringt het lichaam niet binnen. Bij IR-C infraroodstraling zult u het meest gaan transpireren door de hoge temperatuur in de cabine. Het is noodzakelijk om voor het gebruik de cabine op te warmen. Voor de beste werking is het aan te raden de deur dicht te houden tijdens het gebruik.

Werking voor het lichaam
Naast de lichamelijke en geestelijke ontspannende werking, kan het gebruik van een infraroodcabine ook zorgen voor een verlichting van lichamelijke klachten. Het lichaam wordt aan het werkt gezet omdat de lichaamstemperatuur van binnenuit hoger wordt. Het lichaam wil namelijk de warmtebelasting tegengaan en de warmte kwijtraken. De zweetklieren in de huid gaan zweet produceren, wat wordt verdampt aan het huidoppervlak. Het lichaam wil via de bloedbaan de warmte afvoeren. Daarom gaat het hart harder werken waardoorde bloedcirculatie toeneemt. Dit zorgt voor een beter doorbloeding van het hele lichaam. Afvalstoffen worden beter en sneller afgevoerd en de huid wordt gereinigt. Uw huid zal er gezonder uitzien en klachten van huidaandoeningen kunnen verminderd worden. Oook kan de diepe warmte van infraroodstraling voor verlichting van spier- en gewrichtspijnen zorgen. Pijnlijke en geblesseerde spieren herstellen sneller door de toevoer van het zuurstofrijke bloed.

Lengte van een sessie
U moet zich altijd prettig voelen in een infraroodcabine. Luister daarom ook altijd goed naar uw lichaam. Een gemiddelde sessie in de infraroodcabine duurt ongeveer 20 – 30 minuten. Daarna is het verstandig om 10 minuten rust te nemen en het vocht dat u verloren bent door het zweten aan te vullen.

Veel drinken
Het is belangrijk dat u voldoende vocht binnenkrijgt als u gebruik maakt van een infraroodcabine, omdat u immers veel vocht verliest door het transpireren. Voor, tijdens en na de sessie voldoende water drinken is dan ook aan te bevelen.

Extra’s
Infraroodcabines kunnen worden uitgerust met verschillende extra’s, zoals een radio/cd-speler, een afstandsbediending en een timer functie. De timer functie zorgt ervoor dat de cabine automatisch wordt uitgeschakeld als de tijd is verstreken die u van tevoren heeft ingesteld. Zo zit u nooit te lang in de cabine. Het is ook mogelijk om de infraroodcabine uit te breiden met een saunakachel. Zo kunt u een sauna creeren in de cabine.

Lichttherapie
Lichttherapie, ook wel kleurentherapie genoemd, kan tot de mogelijkheden behoren bij de infraroodcabine. Met lichttherapie kunt u extra energie opdoen in de donkere wintermaanden. Klachten van moeheid, futloosheid en somberheid kunnen verlicht worden. De verschillende kleuren van de lampen hebben een verschillende uitwerking op het lichaam. Blauw licht geeft rust en verzacht ontstekingen, terwijl geel licht opwekkend werkt en de vertering stimuleert. Rood versterkt de lichaamsgeest en verbetert de bloedsomloop. Groen is de kleur van balans en werkt rustgevend op het hart en heet een heilzame werking op de bronchien.

Modellen
Er zijn verschillende modellen infraroodcabines te verkrijgen. Zo is er het rechthoekige of zeshoekige model. Dze modellen hebben 1 bankje. Het koetsbankje heeft twee bankjes, die tegenover elkaar zijn geplaatst.

Elementen
De warmte in de infraroodcabine komt van keramische elementen. Deze elementen stralen de infraroodstraling uit. Het aantal elementen verschilt per model cabine. Hoe meer elementen, hoe beter de warmte wordt verdeeld in de cabine.

Plaatsen
In principe is elke ruimte geschikt voor het plaatsen van een infraroodcabine. Een stopcontact in de buurt is het enige wat vereist is. Het is wellicht noodzakelijk om een extra stroomgroep te realiseren.

Energieverbruik
Het energieverbruik is afhankelijk van het aantal elementen in de infraroodcabine. Het energieverbruik van een infraroodcabine ligt lager dan het energieverbruik van een gewone sauna.

Veiligheid
De elementen in de infraroodcabine kunnen heet worden. Vooral als u kinderen in de infraroodcabine laat, is het verstandig om een rooster te plaatsen voor de elementen. Zo kunnen grijpgrage kinderhandjes niet bij de elementen in de buurt komen.

Let op!
Een infraroodcabine kan verlichting geven bij bepaalde gezondheidsklachten. Het gebruik van een infraroodcabine is echter niet de oplossing voor alle ziektes en kwalen. Raadpleeg altijd uw arts bij aanhoudende klachten!

2008 - 2013 © CWS Belgium